houtskeletbouw
prefab dakspanten
hout import
 

Houtskeletbouw

complete structuren geleverd en geplaatst of in doe het zelf pakket

Houtskelet algemeen

Bij Interbo kan je al vele jaren terrecht voor de productie van houtskelet wanden. Hierin zijn er diverse mogelijkheden. Zo worden er zowel wanden geleverd voor de zelfbouwer, als voor een aannemer. Met hierin steeds de keuze met of zonder plaatsing.

Houtskeletwoning

Een houtskeletbouwwoning wordt opgebouwd, zoals het woord al zegt, een houten geraamte, bestaande uit verticale stijlen en horizontale liggers, Tegen dit frame wordt vervolgens een OSB-beplating gemonteerd waardoor we een stijf geheel krijgen.
Om vervolgens vocht te weren tijdens het bouwproces, wordt er aan de buitenzijde van het skelet een damdoorlatende (dak)folie aangebracht.
Na het aanbrengen van de nodige leidingen door het skeletframe, wordt deze met glas of rotswol isolatie gevuld, hiermee krijgen we een goed geïsoleerd en stevig geheel.

Eigen studiedienst


INTERBO bvba beschikt over een eigen studiedienst welke uw volledige HSB woning steeds berekend volgens de strengste normen, Dit zowel voor België als Nederland.

Hier wordt steeds de houtsectie van het frame bepaald, en bekeken waarnodig er samengestelde liggers, gelamelleerde liggers en/of stalen profielen voorzien dienen te worden.
Hierbij wordt ook de asafstand van de verticale stijlen bepaald, in functie van de belasting.

Ook wordt er hier ingegeven hoe de krachten zullen overgebracht worden onderling, op vloeren en ramen, en ook hoe zwaar de ravelingen dienen te worden voorzien.

Eigen fabricage

De productie van de skeletwanden gebeurd bij Interbo volledig in eigen atelier.
Hiervoor is er door Interbo een geheel eigen ontwerp van machine ontwikkeld. Waardoor er met de meeste precisie geautomatiseerd skeletbouw wanden geproduceerd kunnen worden. het vernagelen van het skelet gebeurd automatisch, en steeds op de berekende posities. waardoor de stevigheid van de verbindingen steeds dezelfde is.
Het nagelen van de beplating gebeurd ook volautomatisch, waardoor hier ook steeds de juist berekende waarden kunnen verkregen worden.


Hout


Het gebruikte hout voor het houtskelet is europees vuren hout, SLS, gesorteerd op sterkte minimum S6, meestal hiervoor s10, waardoor we u een NOG steviger geheel kunnen aanbieden. Het hout wordt steeds gedrenkt in een erkend drenkingstation.

De vloerbalken worden hiervoor steeds geïmpregneerd in een erkend station.
 

Plaatsing

Wat betreft de plaatsing hebt u diverse keuze mogelijkheden. zo kan u kiezen tussen zelf de plaatsing uitvoeren, of de plaatsing laten uitvoeren, tot zelfs aflevering winddicht!


INTERBO bvba heeft een eigen plaatsingsploeg, welke steeds de nodige kranen heeft om op een zo kort mogelijke tijd de skeletwoning te kunnen plaatsen. U kan er als aannemer of particulier ook steeds voor kiezen om de wanden zelf te gaan plaatsen, in dit geval worden de houtskelet wandjes met kraanwagen ter plaatse geleverd. En worden er de nodige, en duidelijke schetsen toegevoegd waarmee u vervolgens de plaatsing zelf kan gaan uitvoeren. Ook worden de nodige bevestigingsmaterialen bijgevoegd (houtdraadbouten en staalband)

Afwerking

een houtskeletbouwwoning is na afwerking niet meer te herkennen van een klassieke woning opbouw. Zo worden de gevels zoals bij traditionele woningbouw volledig gemetseld in gevelstenen, of afgewerkt met hout, sidings, ... Aan de binnenzijde worden er steeds een dubbele gipskartonplaat voorzien, of een bepleistering op stucanet. Hierdoor wordt er een brandweerstand RF60 verkregen, en zullen verzekeringkosten tegenover traditioneel geheel gelijklopend zijn, gezien het houtskelet volledig bedekt is.


Economisch & milieuvriendelijk

Plaatsingstermijnen op de werf zijn veelal korter dan traditionele bouw doordat alle houten wanden in atelier wordt geproduceerd wat de totale kostprijs alleen maar gunstiger kan beïnvloeden, doordat de verplaatsingen naar de werf sterk gereduceerd worden. Ook worden lopende huurkosten ingekort door het sneller bewoonbaar zijn. Door het gebruik van een houtskeletbouw, kan er meer isolatie geplaatst worden zonder uw muurdikte te vergroten. Zo wordt er steeds een harde isolatieplaat in de spouw geplaats, en wordt de volledige skeletwand gevuld met een rotswol isolatie. Hierdoor krijgt u een thermos effect, en wordt het warmterverlies sterk verminderdt, alsook uw factuur voor de verwarming!

Dit laatste heeft als gevolg dat u beter kan beantwoorden aan de nieuwe energieprestatie normen. Zo zal er in uw EPB berekeningen een veel lager E-peil bekomen worden dan een traditionele woningbouw. Het verlagen van uw E-peil kan u zelfs 20 tot 40 procent fiscale korting opleveren over een termijn van 10 jaar! Wanneer dan nog eens extra tijd gespendeerd aan het correct inplanten kan er zelfs een passief huis, een BEN woning of zelfs een zero energiewoning bekomen worden.

Volledige constructies

In tegenstelling tot de meeste houstkeletbouw bedrijven legt Interbo niet haat focus op sleutel op de deur projecten. Aangezien we fors geinvesteerd hebben in een geautomatiseerd productieproces ligt de focus van Interbo vooral op productie van allerhande houten constructies en het toeleveren hier van.
Voor alle structuren in hout van gelijkvloers tot verdieping kan een passende oplossing worden bedacht.
De keuze kan gemaakt worden of het project te laten plaatsen door onze plaatsingsploeg. Voor de zelfbouwer zijn er zeker ook DHZ pakketten beschikbaarmet steeds een professionele ondersteuning, u bouwt tenslotte niet elke week.
Ook aan de aannemer, bouwbedrijf en dakwerker kan een makkelijk te plaatsen pakketten worden aangeleverd.

uitbreiding in houtskelet

Dakcontructie klaslokalen de 3master

De lisdodde

 

» HSB algemeen
» Houtskeletwoning
» Eigen studiedienst
» Eigen fabricage
» Hout
» Plaatsing
» Afwerking
» Milieuvriendelijk
» Volledige structuren

Informatie of een offerte?

email: info@timmerwerken.be
telefoon: +32 (0)14 85 35 36

» met een passie voor prefab houtbouw!

INTERBO bv
Rode Akkers 4A
2460 Kasterlee
Belgie

Tel. +32 (0)14 85 35 36
info@timmerwerken.be
INTERBO bv
Rode Akkers 4A
2460 Kasterlee
Belgie

Tel. +32 (0)14 85 35 36
info@timmerwerken.be